المسقعه المصريه



المسقعه المصريه

بسم الله نبدأ

حبيت اني تكون اول وصفاتي حاجه كده مصريه صميمه في متناول الجميع اول طبق ان شاء الله هيكون طبق مسقعه هتكلو صوابعكم وراه وبأذن الله تعالي كل طبق هيكون معاه نصيحه تخص البيت وست البيت.
نبدأ بالنصيحه لو عندك بقعه زيت علي الملابس بشويه فري اوبريل وعلي البقعه واغسيها من غير مايه بالصابون السائل بس وبعد كده سبيها تنشف واغسليها بطريقتك المعتاده وانسي اثار البقع هتبقي فله ياقمر وادعيلي.
ندخل علي طبق المسقعه

 اولا 

المكونات او[المقادير]كيلو بذنجان.معلقه توم مفروم.نص لتر عصير طماطم.معلقه صلصه طماطم.بصله شرائح.فلفل الوان. او حسب المتوفر عندك مقطع شرائح.ربع كيلو لحمه مفرومه.ربع كيلو بصل مفروم.ملح وفلفل اسود.زيت للقلي.طبعا.

ثانيا ندخل علي الطريقه [الطريقة]

اقطع الباذنجان الي شرائح. وارش القليل من الملح واتركه في مصفاه لمده عشر دقائق حتي نتخلص من الماء الموجود بالبادنجان.اقلي البادنجان.


ثالثا لعمل عصاج اللحمة:


اضع الزيت ثم البصل المفروم واشوحه حتي يصفر. ثم اللحمه المفرومه واقلب حتي تستوي واضع ملح وفلفل.لعمل الصلصة:اضع زيت ثم ثوم مفروم ولما يصفر اضع الطماطم والصلصه ونسبها تتسبك قليلا


رابعا لعمل المسقعه كالتالي:


نضع في صينيه فرن جزء من الصلصه . ثم الباذنجان . ثم اللحمة المعصجة. ثم البصل ثم . الفلفل المقطع شرائح رفيعه وبصل شرائح رفيعه . ثم باقي الباذنجان. ثم صلصه الطماطم. ثم في فرن ساخن حتي تتسبك وبالف هنا وبصحه علي قلوبكم

صفحتنا على تويتر


مع تحياتام نور المصريه



أحدث أقدم